Minimarket de tramvai


Zilele trecute am fost nevoita sa merg la o ora destul de matinala pana in centrul orasului cu tramvaiul. O experienta pe care recunosc ca nu o mai facusem de ceva timp.

Uitasem cum este sa astepti la fiecare intersectie si semafor si sa suporti mirosuri si galagie, imbulzeala si nesimtirea tuturor celor care se comporta in mijloacele de transport in comun mai ceva ca la piata.

Si am avut intr-o mare masura si oportunitatea sa constat de ce poarta romanii in tramvai ca la piata.

Pai chiar sunt la piata. Tramvaiul 21 a devenit nici mai mult nici mai putin decat un minimarket ambulant in care nu ai nimic de facut decat sa-ti alegi dintre marfurile pe care diversi vanzatori cu repertoriu excesiv de bogat si de colorat ti-l prezinta la doar 2 cm de nas.

Ce nu mi-a fost dat sa descopar in oferta minimarket-ului de tramvai?! Foarfeci, servetele umede, bureti de vase, aptibilde pentru ouale de Paste (asa… de sezon), nasturi, alifie chinezeasca; piepteni; sosete (2 perechi la 1 leu); clame de par; vopsea de oua; ace de siguranta; lumanari si tamaie; sireturi si inca multe altele pe care nu le-am retinut.

Acum nu ma mai mir de ce e asa imbulzeala in tramvaiele noastre dis de dimineata. Pai isi face omul aprovizionarea cu tot ce are nevoie in drum spre birou, si asta chiar la preturi mult mai mici decat in magazinele clasice, pentru ca vanzatorii ambulanti nu platesc spatiu de depozitare si nici nu mai pierd timpul cu aranjatul marfurilor pe rafturi.

Advertisements
This entry was posted in Basmul meu and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s