Supa crema de legume


Pentru o zi de post, pentru o zi cand te simti nasol si vrei sa-ti recastigi buna dispozitie, pentru o zi cand nu ai chef sa gatesti mai nimic dar totusi ai manca ceva bun….

Ce avem nevoie:

Cativa morcovi, 2 radacini de patrunjel, o ceapa, o rosie, 2-3 ardei mici si o legatura de patrunjel.

Ce ai de facut? Pai nu mare lucru. Cureti morcovii, radacina de patrunjel, ceapa si scoti cotorul la ardei, si tai rosia in bucati.

Apoi le pui pe toate in robotul de bucatarie (prietenul meu cel mai bun) un instrument pe care ti-l recomand cu cea mai mare caldura, daca nu ai asa ceva inca, e musai sa-ti cumperi.

Te scuteste de muuulta bataie de cap, nervi si degete date pe razatoare. Si iti poti pastra si manichiura impecabila.

Dupa ce toate legumele au fost maruntite se pun la calit intr-o tigaie in care ai incins 2-3 linguri de ulei.

Intre timp, pui pe foc o oala cu o jumatate de litru de apa si tai o legatura de patrunjel.

Patrunjelul meu arata asa cum arata din cauza ca era de la congelator. Am cumparat “la oferta” “ia maica 5 legaturi la 2 lei” zilele trecute si le-am pus in congelator intr-o punga.

Dupa ce s-au calit putin legumele (cat sa-si dezvolte bine aroma), le torni in oala peste apa clocotita si adaugi sare si un praf de piper (eu folosesc si condimente din comert gen Fuchs, Maggie magia aromelor, Knorr Delikat sau Vegeta).

Cand legumele sunt aproape fierte (le gusti), adaugi si patrunjelul maruntit bine de tot (se taie mult mai bine in varianta inghetata si isi pastreaza aceeasi aroma).

Dupa ce supa e fiarta o torni iar in blender si o pasezi 2-3 minute.

Pofta buna!

 

 

This entry was posted in Retete de post. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s