GHIMBIROLADA


e cald? o bere rece!

nuuuuu! ah da.. ingrasa😦 asa e! atunci o limonada..

da! daa! dar parca m-am cam saturat de limonada. The simple limes are too lame😀

atunci ce-ai zice de o .. ghimbirolada?

cum ce e aia? n-ati auzit pana acum? nu nu.. n-am copiat-o din nici o carte de cocktail-uri pentru ca nici nu e un mix alcoolic dar poate avea acelasi efect energizant precum un mix alcoolizat. Va garantez! Incercati doar si n-o sa va para rau.

Reteta de ghimbirolada

Se iau 4 lamai mari si zemoase (foarte foarte coapte)

una bucata radacina de ghimbir (o sa-ti ajunga pentru multe ghimbirolade caci nu vei folosi din ea decat foarte putin, deci nu e cazul sa te uiti chioras la pret, e cam scumpa ce-i drept dar face toti banii)

frunze proaspete de menta (de la Ancutza citire.. “de la mine din jardiniera”.. si daca n-aveti nici jardiniera cu lastari de menta, nici Ancutza in lista de best friends atunci trebuie sa va multumiti cu ce gasiti pe la piata sau in ghivecele de la Mega Image)

ingredientul secret “sucraloza” (stiu, stiu.. suna urat si zgarie timpanul, dar e mai sanatos pentru silueta decat sanatoasa si mieroasa licoare afrodisiaca a albinelor)

dar daca nu detii asa ceva si nici n-ai timp sa cauti, merge si cu miere😀

cuburi de gheata freshly squeezed dintre pachetelele cu carne din congelator Cum se pregateste? Ei… acum.. doar nu vrei sa-ti explic pas cu pas cum sa cureti si sa storci lamaile? sunt sigura ca atata lucru stii sa faci si tu😀

Bine, bine – ai sa zici – dar pana acum m-ai ametit de cap ca facem ghilbirolada nu limonada! CORECT! aia si facem…

Deci, storci lamaile ca pentru limonada, si pregatesti sucul de lamaie (cu tot cu pulpa evident!) in blender…

Deasupra razi cam 50 de grame (nu mai mult daca vrei sa mai poti sa respiri!) de ghimbir

Adaugi si vreo 10 cuburi de gheata si 4 cani de apa plata (nu carbogazoasa ca altfel n-am facut nimic, mai bine te duci si-ti iei o cola daca vrei bubbles).

Mixezi totul cam 90 de secunde si GATA!

A ba nu! pardon… am uitat de frunzele de menta. “Asa.. pai?”, “ce pai?” “pai ce fac cu frunzele alea nenorocite de menta? dupa ce m-ai pus sa imi transform balconul in rasadnita si m-au luat toti vecinii la ochi – las’ ca l-am vazut eu pe ala de la 5 de vis-a-vis cum studia cu binoclul sa vada ce forma au frunzele din jadriniera, probabil credea ca am canabis si lui nu-i dau”…. “Hooooo! Hooo cu tata ca ajungem si la frunzele de menta!”

Pai alea sunt pentru miros si pentru decor. Deci mergi frumusel si jumuleste vreo 2 crengute demente din ghiveci si infigele in paharele ornate frumos cu zahar si o felie de lime ca sa dea bine… si gata… ghimbirolada e servita!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to GHIMBIROLADA

  1. Cristian says:

    50 de grame de ghimbir… uhuuuu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s